Kom i gang med Favrit-integrasjon og OPAT

Kom i gang med Favrit-integrasjon og OPAT i  Tidsbanken

Steg for steg guide for å komme i gang

 

Hva får du med denne integrasjonen?

Med integrasjonen fra Favrit får du daglig oppdatert omsetningstall slik at du kan følge opp din bedrifts lønnsomhet, og ytelse, opp mot deres måltall. Det åpner også opp å utnytte verdien av OPAT. 

 

Hva er OPAT?

OPAT er måltall som kan brukes til å se hvor mye man i snitt må ha i omsetning pr arbeidstime for å nå inn budsjettert omsetning.

OPAT er en forkortning for Omsetning pr arbeidstime –

Formelen for å få frem virkelig OPAT er enkel:

Faktisk omsetning / faktisk arbeidstimer på de ansatte.

 

 

 

Hvorfor skal du bruke OPAT som måltall?

Dine ansatte involveres mye større grad i lønnsomheten til bedriften. Ikke minst vil ansatte se hvor mye de trenger å selge for å nå det planlagte måltallet - som kan øke initiativet for mersalg eller annen verdiskapende arbeid.

 

Planlagt OPAT genereres også i ditt planleggingsverktøy når du har laget et budsjett og setter opp dine vaktlister.

Da får du god innsikt i budsjettert omsetning når du planlegger, som igjen gir deg mulighet til å planlegge inn ekstra, der omsetning er høy og mindre når omsetningen er lav. Da har du mulighet til å sette inn riktige timer på de ansatte de riktige stedene.

 

 

 

 

 

01. Aktiver integrasjonen hos Favrit

Det første du må gjøre for å komme i gang med er å aktivere i Favrit-applikasjonen. For å benytte denne trenger du deres API-nøkkel i Tidsbanken. Ta kontakt med Tidsbanken for å få dette.

Har du fullført Steg 1?
...

Fantastisk, nå får du automatisk synkronisert deres omsetning med Tidsbanken og et et steg nærmere å ta i bruk OPAT

02. Aktiver OPAT i Tidsbanken

Aktiveringen og styring av måltall på OPAT styres per hovedavdeling i Tidsbanken. Dersom du ikke har en hovedavdeling kan minst en avdelinglingen du har - endres til en hovedavdeling, hvor de andre må tilhøre denne. Om du vil skille omsetningen på ulike avdelinger må du skille ut flere hovedavdelinger

 

Tips! Ser her hvordan du styrer avdelingshierakiet i Tidsbanken


thumbnail for player Aktiver OPAT

?
Visste du at...
...

Hvis en bedrift med 20 årsverk øker sin OPAT fra eksempelvis 700 til 800. Så vil den årlige omsetningen øke med 3,5 millioner kroner

03. Slik bruker du nøkkeltallsrapporten

Med nøkkeltallsrapporten i Tidsbanken får du oversikt over alle viktige tall for din virksomhet, dag for dag. Med Tidsbanken har du alltid oppdaterte dagsferske tall og du kan derfor sette i gang tiltak ved behov lenge før du får månedsregnskapene.

 

!
Visste du at...
...

Godt Brød  har fokus på omsetning per arbeidstime (OPAT) og optimaliserer vaktlistene sine basert på dette. Det har gitt betydelige utslag for dem. Les hvordan de gjør det.