3 tips til en bedre Vernerunde

Vernerunde

Med kvalitetssystemet fra Tidsbanken får du enkle og effektive vernerunder

Med å bruke Tidsbanken sitt HMS-system kan vi enkelt sikre sikkerheten og ivaretagelsen av alle ansatte

Jon Marsteintrædet - ColliCare Logistics AS

Gå vernerunden på mobil eller nettbrett

Ved å bruke Tidsbanken sitt kvalitetssystem kan du enkelt gå vernerunden på din mobil eller nettbrett. Hos oss kan du legge inn alle rutiner og dokumentasjon i forbindelse med vernerunden, fylle ut sjekklistepunktene underveis, og registrere et avvik under vernerunden. 

Sjekk ut Tidsbanken kvalitetssystem i dag!

 

Hvorfor har vi vernerunder?

De fleste vet at man skal gå vernerunde, men hvorfor må man egentlig det? Vernerunder er en kartlegging av arbeidsmiljøet, og gjøres ofte i stor grad for å fylle kravene i internkontrollforskriften. Arbeidsmiljøloven og internkontrollforskriften krever at man har rutiner for å avdekke feil og mangler, rette dem, forebygge overtredelser av lovpålagte krav, og ha en systematisk overvåking og gjennomgang av HMS-arbeidet. Disse kravene kan dere møte på forskjellige måter, men vernerunde er den vanligste måten. Husk at arbeidsplasser er forskjellige og derfor bør du tilpasse vernerunden til nettopp din bedrift. Som utgangspunkt kan man si at jo høyere risikoelementer din bedrift har, jo hyppigere bør man gå vernerunden. 
 

 

Rammeverk for vernerunden

For å dekke visse krav i internkontrollforskriften velger mange å bruke vernerunder. Dette innebærer da i stor grad om:

  • Avdekke feil og mangler
  • Rette feilene og manglene
  • Forebygge overtredelser av lovpålagte krav
  • Ha en systematisk overvåking og gjennomgang av HMS-arbeidet

 

Men Tidsbanken Kvalitetssystem kan du lese deg opp på bedriftens rutiner og øvrige HMS-arbeid i en egen kvalitetsmanual. Da er du eller de som skal gjennomføre vernerunden alltid oppdatert på den nyeste informasjonen i forkant. Her vil du også kunne dokumentere vernerunden i etterkant.
Deretter bruker du digitale sjekklister mens du går vernerunden, her krysser du av etterhvert som du går vernerunden. Informasjon om vernerunden vil også være koblet opp direkte i sjekklistene om det er behov for mer informasjon underveis. Etterhvert som sjekklisten fylles ut, kan du legge inn kommentarer eller registrere avvik om du finner eventuelle feil eller mangler. Da kan du ta bilde av avviket med mobiletelefonen. 
 

Internkontroll med HMS-håndbøker er gjerne noe som ikke så mange andre timeregistreringssystemer har, og som er greit å ha i et system som alle ansatte allerede bruker daglig!

Audun Stene - Daglig leder, Fugl Fønix Hotel

Våre 3 beste tips til en bedre vernerunde

1
Dokumentasjon
...

Hvordan vet du eller de som skal gå vernerunden hva som faktisk skal gjøres? Med Tidsbanken sin Kvalitetsmanual kan du samle alt av dokumenter og rutiner. Ønsker du hjelp i gang legger vi inn vår mal for HMS-håndbok og Personalhåndbok.  Da kan alle lese seg opp på rutinen slik at den alltid gjøres riktig. Samtidig slipper du å svare på de samme spørsmålene om og om igjen.

 

2
Digitale sjekklister for vernerunden
...

Med en digital sjekkliste kan du gjennomføre vernerunden med mobilen eller nettbrettet. Marker punktene underveis, og dokumentasjonen er automatisk lagret. Dette gjør at vernerunden går mye fortere unna. Legg igjen kommentarer under de punktene du ønsker for en bedre og mer utfyllende dokumentasjon.

3
Registrer avvik
...

Skulle du oppdage feil eller mangler mens du går vernerunden, hva gjør du da? I Tidsbanken kan du enkelt registrere et avvik direkte fra sjekklisten, samtidig som du går vernerunden. Ta bilde av avviket med mobilen for riktig dokumentasjon. Med dette sparer du tid, og de ansvarlige vil umiddelbart bli varslet på mobilen. Effektivt, sikkert og trygt.

 

Få tilsendt priser og mer informasjon

Fyll ut skjemaet så sender vi deg priser og mer informasjon om vårt kvalitetssystem.